Rakije

Jelički dukat

korpa-deli-rakije-5

Jelički dukat je stara šljivovica, prepečenica i potiče iz srca Srbije, malog sela Pridvorica, na istočnim padinama planine Jelice. 

Dobija se od najkavalitetnijih sorti šljive, iz voćnjaka porodice Prodanović. Tradiciju pravljenja rakije, staru više od 150 godina, Predrag Predo Prodanović iz Pridvorice kod Čačka, nasledio je od svojih predaka. Za petnaest godina postao najpoznatiji čačanski proizvodjač brendirane rakije.

KARAKTERISTIKE

Jelički dukat je piće zlatno – žute boje, dobijene od hrastovih buradi, koja mu već 12 godina daruje ukus i miris i time blago podseća na konjak. Ovo je piće prefinjenog ukusa u kome dominiraju tonovi hrasta i najbolje srpske šljive.

Proces proizvodnje je potpuno prirodan, što čini ovu rakiju još posebnijom i drugačijom od većine ostalih pića.

Gajena je sa velikom pažnjom i ljubavlju od strane porodice Prodanović, što garantuje večan kvalitet ove rakije, jer se porodična tradicija prenosi sa generacije na generaciju.

NAGRADE

Jelički dukat sa ponosom nosi nagradu Šampion kvaliteta 70. međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, 2002. godine. Ovo priznanje Jelički dukat čini jedinstvenim na tržištu i izdvaja ga od ostalih proizvoda.

Potvrda kvaliteta se nastavila osvajanjem sledećih priznanja na Novosadskom Sajmu:  Velika Zlatna 2003. godine, Velika Zlatna 2013. godine i Velika Zlatna 2017. godine.

Povezani tekstovi