Vina

Bellussi vino pobednik filmskog festivala u Veneciji

Bellussi vino pobednik filmskog festivala u Veneciji

Bellussi vino pobednik filmskog festivala u Veneciji je već 10 godina zvanično vino venecijanskog Bijenala i Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji.

Penušav, suv, svežeg i harmoničnog ukusa, Prosecco Bellussi osvaja sva čula. Idealan za aperitiv i kao pratnja svim jelima.

POREKLO

Bellussi se nalazi u oblasti DOCG Conegliano-Valdobbiadene, istorijskom području proizvodnje Prosecca koji pod zaštitom UNESCO-a. Ograničenost veličine ove oblasti, svedoči o dragocenosti proizvoda. Sa najvećom koncentracijom planinskih vinograda, Valdobbiadene je zapravo glavni grad Prosecca.

I dok su kupci ovu vrstu vina uglavnom razumeli kao jeftin proizvod namenjen najširem tržištu, proizvođači su uz puno eksperimentisanja tokom godina napredovali i stvorili prepoznatljiv brend za svaku priliku, od aperitivnog vina za slavlja do vrhunskog pratioca najfinije hrane.

U isto vreme, drastično se povećala njegova potražnja na tržištu, neprestano se širila lepeza stilova i podizan je nivo kvaliteta. Rezultat svega toga je da je proseko danas najpopularnije penušavo vino na svetu, koje istovremeno nudi mnogo toga i najzahtevnijim vinoljupcima.

Prosecco je od 2013. Godine, prema nekim podacima, na svetskom nivou, prevazišlo popularnost šampanjaca u prodaji. Proseko je i mnogo jeftiniji, što dodatno doprinosi njegovoj popularnosti, često pitkiji i pogodniji za svakodnevno uživanje.

Proizvodi se u više stilova, od suvog do slatkog, ali i u različitim apelacijama i regionima. U svakom slučaju, proseko je uvek i svuda, zbog svoje svežine i nepretencioznosti, ali i zbog pristupačne cene, najomiljeniji penušavac, širom sveta, ne samo Italije.

Osetite pravi ukus prestiža  i pogledajte našu ponudu Bellussi vina.

Više na www.bellussi.com.