Spiriti i likeri

Chivas regal

Korpa Deli spiriti - Chivas Regal 18

Viski je jedno od najpopularnijih pića današnjice. Reč potiče od keltske reči “usque” u prevodu voda, a njegovo drevno ime je “usque beatha” što u prevodu znači voda života. Viski spada u žestoka alkoholna pića koja nastaju destilacijom žitarica. Čuvaju se u bačvama napravljenim isključivo od hrastovog drveta. U zavisnosti od vrste upotrebljene žitarice, razliku se i vrste viskija.

Najzastupljenije žitarice u proizvodnji viskija su: ječam, raž, zob, kukuruz i pšenica. Iako postoji mnogo priče oko toga kako viski treba da se pije, nepisano pravilo je da nema pravog načina da se pije viski: pravi način je onaj koji najviše volite. Ukoliko vam se sviđa ukus viskija sa ledom, onda je to u redu.

Chivas Regal je prvi put proizveden 1801.godine u Kejtu, Škotska

Chivas Regal je vrsta škotskog viskija koje proizvodi kompanija Chivas Brothers u vlasništvu Pernod Ricarda. Pored Chivasa, kompanija Pernod Ricard poznata je i po tome što u svom vlasništvu ima brendove poput Absolut votke, Ballanatine-sa, Kahlua, Beefeatera, Malibu ruma, Olmeca tekile i mnogih drugih.

Posebno priznanje reputacije i kvaliteta je i činjenica da kompanija Chivas Brothers ima dugu i plodnu saradnju sa britanskom kraljevskom porodicom. Saradnja datira još od kad je izabrana za njihovog zvaničnog dobavljača pre skoro dva veka.

Chivas Regal - balansirana, satenski glatka, a ipak zrela, puna aroma sa blagim ukusom drveta

Svaki poznavalac viskija će ceniti luksuznu glatkoću koju ovaj viski poseduje pošto je izuzetno star i uživaće u otkrivanju bogatog i suptilnog izobilja ukusa i aroma.

Chivas Regal 18 godina je jedinstveno bogat i složen blend koji uključuje preko 20 škotskih, retkih singl malt viskija. On predstavlja novi korak u evoluciji raskošnog i izvanrednog ukusa koji očarava. Sa 85 različitih aroma u jednog kapi, svaki gutljaj predstavlja pravo otkriće.